000 -CABECEIRA |
Campo de control de longitud fija |
02223nam a2200313 i 4500 |
CAMPO FIXO DE DESCRICIÓN FÍSICA |
Campo fixo de descrición física |
ta |
INFORMACIÓN XERAL |
Códigos de información de lonxitude fixa |
230519s2023 sp ado|gr|||| 00| 0|spa d |
DEPÓSITO LEGAL |
Número de copyright ou de depósito legal |
M 10350-2023 |
ISBN |
ISBN |
9788400111335 (Csic) |
ISBN |
ISBN |
9788400111342 (eCsic) |
ISBN |
ISBN |
9788413527017 (Catarata) |
OTROS IDENTIFICADORES |
Número normalizado ou código |
833-23-024-4 |
CDU |
CDU |
613.2 |
CDU |
CDU |
579.6 |
MENCIÓN DE TÍTULO |
Título |
Las moléculas que comemos |
Autores |
/ Inmaculada Yruela Guerrero (editora), Isabel Varela-Nieto (editora), Gemma Rodríguez-Tarduchy, Fiona Veira-McTiernan, Álvaro Martínez Prado, Sara García Linares, Rocío de Iriarte ; Noemí García Lorenzo (ilustradora) |
PUBLICACIÓN, DISTRIBUCIÓN |
Lugar de publicación |
Madrid |
Editorial |
: CSIC |
-- |
: Catarata |
Data de publicación |
, 2023 |
DESCRICIÓN FÍSICA |
Extensión |
176 p. |
Outras características físicas |
: il., fot. cor e gráf. |
Dimensións |
; 22 cm. |
MENCIÓN DE SERIE |
Mención de serie |
(Colección divulgación |
Número de volume |
; 38) |
RESUMO |
Resumo |
Azucres, hidratos de carbono, fibra, graxas ou lípidos, minerais, proteínas e vitaminas son os compoñentes básicos dos alimentos, son as moléculas que comemos. Que propiedades teñen? Por que son importantes para o noso desenvolvemento e saúde? Como proporcionan aos alimentos os seus diferentes aromas, cores, sabores e texturas? Que tipo de reaccións químicas prodúcense ao cociñar? Que enfermidades están vinculadas á dieta? Por que os chamados superalimentos son falsos mitos da alimentación? Esta obra é unha guía didáctica que responde a estas e a outras preguntas que calquera se expuxo nalgún momento sobre a alimentación e sobre as moléculas presentes na nosa dieta. Con sinxelas explicacións e unha ampla variedade de experimentos e talleres, en versión bilingüe español-inglés, que poden facerse tanto na cociña de casa como no colexio, este libro dá a coñecer, cociñando, a bioquímica da nosa alimentación. As moléculas que comemos está adaptado aos niveis educativos de primaria e secundaria. |
MATERIA--TERMO DE MATERIA |
Termo de materia |
Nutrición |
-- |
12855 |
MATERIA--TERMO DE MATERIA |
Termo de materia |
Nutrición |
-- |
12855 |
MATERIA--TERMO DE MATERIA |
Termo de materia |
Biología molecular |
-- |
8382 |
MATERIA--TERMO DE MATERIA |
Termo de materia |
Bioloxía molecular |
-- |
126450 |
SECUNDARIAS-AUTOR |
Nome de persoa |
Rodríguez-Tarduchy Gemma. |
-- |
126451 |
Termo indicativo de función |
autor/a |
SECUNDARIAS-AUTOR |
Nome de persoa |
Martínez del Pozo, Álvaro |
-- |
126452 |
Termo indicativo de función |
autor/a |
SECUNDARIAS-AUTOR |
Nome de persoa |
Yruela Guerrero, Inmaculada |
-- |
126453 |
Termo indicativo de función |
editor/a literario |
-- |
autor/a |
SECUNDARIAS-AUTOR |
Nome de persoa |
Varela Nieto, Isabel |
-- |
126454 |
Termo indicativo de función |
editor/a literario |
REFERENCIA ILS ANTERIOR |
-- |
2 |