Las moléculas que comemos (Rexistro nro. 1072539)

000 -CABECEIRA
Campo de control de longitud fija 02223nam a2200313 i 4500
CAMPO FIXO DE DESCRICIÓN FÍSICA
Campo fixo de descrición física ta
INFORMACIÓN XERAL
Códigos de información de lonxitude fixa 230519s2023 sp ado|gr|||| 00| 0|spa d
DEPÓSITO LEGAL
Número de copyright ou de depósito legal M 10350-2023
ISBN
ISBN 9788400111335 (Csic)
ISBN
ISBN 9788400111342 (eCsic)
ISBN
ISBN 9788413527017 (Catarata)
OTROS IDENTIFICADORES
Número normalizado ou código 833-23-024-4
CDU
CDU 613.2
CDU
CDU 579.6
MENCIÓN DE TÍTULO
Título Las moléculas que comemos
Autores / Inmaculada Yruela Guerrero (editora), Isabel Varela-Nieto (editora), Gemma Rodríguez-Tarduchy, Fiona Veira-McTiernan, Álvaro Martínez Prado, Sara García Linares, Rocío de Iriarte ; Noemí García Lorenzo (ilustradora)
PUBLICACIÓN, DISTRIBUCIÓN
Lugar de publicación Madrid
Editorial : CSIC
-- : Catarata
Data de publicación , 2023
DESCRICIÓN FÍSICA
Extensión 176 p.
Outras características físicas : il., fot. cor e gráf.
Dimensións ; 22 cm.
MENCIÓN DE SERIE
Mención de serie (Colección divulgación
Número de volume ; 38)
RESUMO
Resumo Azucres, hidratos de carbono, fibra, graxas ou lípidos, minerais, proteínas e vitaminas son os compoñentes básicos dos alimentos, son as moléculas que comemos. Que propiedades teñen? Por que son importantes para o noso desenvolvemento e saúde? Como proporcionan aos alimentos os seus diferentes aromas, cores, sabores e texturas? Que tipo de reaccións químicas prodúcense ao cociñar? Que enfermidades están vinculadas á dieta? Por que os chamados superalimentos son falsos mitos da alimentación? Esta obra é unha guía didáctica que responde a estas e a outras preguntas que calquera se expuxo nalgún momento sobre a alimentación e sobre as moléculas presentes na nosa dieta. Con sinxelas explicacións e unha ampla variedade de experimentos e talleres, en versión bilingüe español-inglés, que poden facerse tanto na cociña de casa como no colexio, este libro dá a coñecer, cociñando, a bioquímica da nosa alimentación. As moléculas que comemos está adaptado aos niveis educativos de primaria e secundaria.
MATERIA--TERMO DE MATERIA
Termo de materia Nutrición
-- 12855
MATERIA--TERMO DE MATERIA
Termo de materia Nutrición
-- 12855
MATERIA--TERMO DE MATERIA
Termo de materia Biología molecular
-- 8382
MATERIA--TERMO DE MATERIA
Termo de materia Bioloxía molecular
-- 126450
SECUNDARIAS-AUTOR
Nome de persoa Rodríguez-Tarduchy Gemma.
-- 126451
Termo indicativo de función autor/a
SECUNDARIAS-AUTOR
Nome de persoa Martínez del Pozo, Álvaro
-- 126452
Termo indicativo de función autor/a
SECUNDARIAS-AUTOR
Nome de persoa Yruela Guerrero, Inmaculada
-- 126453
Termo indicativo de función editor/a literario
-- autor/a
SECUNDARIAS-AUTOR
Nome de persoa Varela Nieto, Isabel
-- 126454
Termo indicativo de función editor/a literario
REFERENCIA ILS ANTERIOR
-- 2
Exemplares
Retirado Perdido Fonte de clasificación ou esquema Estragado Non para préstamo Localización permanente Localización actual Localización en andeis Data de alta no sistema Sinatura correspondente á clasificación Parte da signatura que identifica ao exemplar Préstamos totais Sinatura completa Código de barras Data da última consulta Data do último préstamo Tipo de ítem de Koha
          IES Brión IES Brión Sala préstamo 2023-06-20 57 mol 1 57 YRU mol CED014000014508 2023-06-27 2023-06-21 Prestable

Coa tecnoloxía Koha